KEPADA YANG TENGAH CARI RAWATAN RESDUNG , KAMI ADA BERITA BAIK!!!

Sakit Resdung Mula Beransur Hilang Beransur-Ansur

– Inshaa Allah Anda Boleh Jimat Beribu Ringgit Selepas Ini –

Penafian: Keputusan Selepas Penggunaan Adalah Berbeza Bagi Setiap Individu

 

Penafian: Keputusan Selepas Penggunaan Adalah Berbeza Bagi Setiap Individu

 

Penafian: Keputusan Selepas Penggunaan Adalah Berbeza Bagi Setiap Individu

 

Penafian: Keputusan Selepas Penggunaan Adalah Berbeza Bagi Setiap Individu

Apa Itu Resdung?

Resdung adalah alahan dan keradangan di dalam mukosa hidung (selaput dalam hidung).

Ia biasa dikaitkan dengan alahan keluarga iaitu atopy : Resdung, asma, ekzema, alergi konjunktivitis (gatal-gatal mata)

Di dalam perubatan moden, resdung dikenali sebagai Allergic Rhinitis.

Resdung atau alergi rhinitis ini juga bermusim. Ia mungkin jadi lebih teruk pada musim bila debunga-debunga berterbangan.

Pengidap resdung biasanya akan sensitif pada:

  • Habuk
  • Bau kuat
  • Minyak wangi sintetik (pthalates)
  • Bahan kimia iritasi (contoh bau kloroks, bau cat)
  • Panas sangat, sejuk sangat atau perubahan cuaca mendadak.
  • Asap rokok

Jangan Tertukar Dengan Sinusitis!

Ramai masih keliru penggunaan terma resdung jadi saya akan jelaskan beza terma-terma yang doktor biasa guna ni.

Sinusitis ialah keradangan tisu RONGGA HIDUNG.

Merujuk gambarajah di atas, kawasan sinus adalah:

1) Pada hidung (ethmoid, sphenoid)
2) Sebelah hidung (maxillary sinus)
3) Dahi sebelah tengah (frontal sinus)

Keradangan sinus ini disebabkan :

  • Biasanya berlaku pada pesakit resdung kronik.
  • Alahan menyebabkan imuniti badan lemah
  • Rongga sinus pesakit resdung ini mudah dijangkiti bakteria dan virus.
  • Rongga menjadi gatal, dipenuhi kahak hijau/kuning, keradangan meningkat mengakibatkan demam.
  • Kawasan rongga sinus seperti dahi, hidung dan pipi juga mungkin menjadi sakit kerana keradangan.

Antara kesan lain :

  • Demam.
  • Nafas berbau.
  • Hidung tersumbat.
  • Sakit gigi/gusi
  • Deria bau berkurang.

Nampak tak perbezaan antara sinusitis dan rhinitis?

Keduanya biasa juga disebut bersama, rhinosinusitis kerana sinusitis ini biasa berlaku pada pesakit resdung.

Tapi sinusitis ini sepatutnya tidak lama kerana ia biasanya disebabkan jangkitan kuman kerana imuniti lemah.

Jika puncanya bakteria, mungkin perlu antibiotik.

Jika puncanya virus, antibiotik takkan berkesan.

Sokong saja dengan antihistamin dan naikkan imuniti badan dengan pemakanan dan gaya hidup sihat. (Pemakanan sihat, tidur berkualiti, rehat cukup, kurangkan stres).

Cara nak bezakan dua ni simple saja :

  1. Resdung (Rhintis) ni alahan sensitif.
  2. Sinusitis pula jangkitan.

 

Apa tanda-tanda atau simptom resdung?

Resdung adalah satu masalah lazim di seluruh dunia.

Jika kita membuat ujian untuk penyakit resdung pada 10 orang, ujian tersebut mendapati lapan daripadanya mengalami masalah sinusitis ringan yang tidak memerlukan rawatan.

Di Malaysia, dianggarkan 60 hingga 65 peratus penduduk mengalami masalah resdung.

Bagaimanapun, daripada jumlah ini kurang 50 peratus mendapatkan rawatan dan ramai tidak mahu berjumpa doktor kerana menganggap gejala resdung yang dialami hanya selesema atau alahan biasa.

Pesakit resdung menjadi lebih sensitif kepada bahan menyebabkan alahan seperti habuk, bulu binatang, perubahan cuaca terutama cuaca sejuk, pencemaran alam sekitar dan jangkitan bakteria atau virus.

Penghidap resdung biasanya sering mengalami gejala selesema seperti hidung tersumbat, rasa sakit pada pipi, sekitar mata dan kepala. Ini banyak berlaku terutama pada waktu pagi.

Antara simptom lain yang dihidapi oleh mereka yang ada masalah resdung adalah:

Antara Simptopm-Simptom Resdung

 

Jika anda mengalami salah satu tanda di atas, sila dapatkan rawatan segera, jangan ambil mudah kerana resdung yang kronik boleh mengancam nyawa anda!

Penyakit resdung ialah penyakit kronik. Maknanya berpanjangan boleh jadi bertahun-tahun.

Kecenderungan genetik sesebuah keluarga meningkatkan risiko seseorang dapat resdung ni.

Tunggu masa tercetus saja dengan stres persekitaran dan dalaman.

AMARAN!

Jika anda terus membiarkan masalah resdung anda berlanjutan, bersedialah untuk terima penyakit-penyakit yang berpotensi seperti dinyatakan di bawah

 

Komplikasi Resdung Jika Tidak Dirawat Segera

 

Resdung yang tidak dirawat dengan sempurna boleh mengakibatkan komplikasi serius kepada kanak-kanak dan orang dewasa.

Berikut adalah komplikasi yang mungkin berlaku kepada pesakit resdung:

1. Kanak-kanak
Resdung di kalangan kanak-kanak menyebabkan ia merebak ke dalam mata, mengakibatkan jangkitan sellulitis dan nanah (abses) mata. Sekiranya ia dibiarkan, ia boleh menyebabkan mata menjadi buta.

Punca yang menyebabkan kanak-kanak berisiko menjadi buta kerana dinding pemisah ethmoid dengan mata sangat tipis di mana sinus frontal mereka masih belum terbentuk.

Sehubungan itu nanah akan dikeluarkan dari rongga mata.Pada tahap kritikal doktor akan membuat satu laluan supaya cecair dari sinus ethmoid dapat dikeluarkan dari hidung dan ia tidak bertakung lagi.

2. Dewasa
Bagi orang dewasa, nanah dari sinus frontal tidak dapat keluar dari hidung dan akan masuk memenuhi ruang dalam otak. Dinding pemisah ini menjadi semakin tebal dan sinus frontal telah terbentuk dengan sempurna.

Bagaimanapun, keadaan ini mengakibatkan ostia mudah tersumbat. Bahagian sinus maxilla merupakan kawasan yang sering dijangkiti resdung, tetapi komplikasinya amat jarang berlaku.

Ini kerana nanah tidak boleh menembusi dinding maxilla yang tebal. Namun, sekiranya nanah merebak ke dalam otak, pesakit perlu menjalani pembedahan sinus frontal dan pembedahan neurosurgery. Bagi kes-kes seumpama ini, kadar kematian meningkat hingga 40 peratus.

Antara kesan kemudaratan yang dialami oleh mereka yang mengidap resdung adalah

  • Jangkitan nanah dikawasan sekeliling mata
  • Jangkitan otak
  • Sakit tekak yang kronik
  • Jangkitan tulang muka
  • Lelah yang kian teruk
  • Berdengkur secara kronik
  • Menyebabkan jangkitan telinga dan tonsil
  • Alahan hidung
  • Selsema biasa yang melarat

 

Jadi, bagaimana nak merawat resdung dengan berkesan?

 

MEMPERKENALKAN

Set lengkap rawatan resdung Tok Aki ini terdiri dari gabungan beberapa produk herba terpilih iaitu kapsul , serbuk herba dan sabun resdung.

Setiap daripanya mempunyai fungsi dan kebaikannya tersendiri.

Mari kita lihat, apa kata pengguna Herba Tok Aki ini

Penafian: Keputusan Selepas Penggunaan Adalah Berbeza Bagi Setiap Individu

Penafian: Keputusan Selepas Penggunaan Adalah Berbeza Bagi Setiap Individu

 

Penafian: Keputusan Selepas Penggunaan Adalah Berbeza Bagi Setiap Individu

 

Penafian: Keputusan Selepas Penggunaan Adalah Berbeza Bagi Setiap Individu

 

Penafian: Keputusan Selepas Penggunaan Adalah Berbeza Bagi Setiap Individu

 

Set lengkap herba resdung Tok Aki ini terdiri dari gabungan produk herba terpilih iaitu, serbuk herba resdung , jus herba , dan sabun herba.

Setiap daripanya mempunyai fungsi dan kebaikannya tersendiri. 

 

Berikut kami senaraikan setiap produk di dalam set rawatan resdung herba Tok Aki ini dan fungsinya

 

Serbuk Herba Resdung Tok Aki

Serbuk herba ini digunakan untuk rawatan secara luaran. Fungsinya untuk mengeluarkan lendir yang tersumbat di dalam rongga sinus.

Ia juga membantu mengurangkan gejala bersin, selesema dan hidung tersumbat, dan seterusnya melegakan ruang pernafasan.

Kaedah ini banyak digunakan di pusat rawatan resdung di luar sana. Kos setiap sesi rawatan resdung menggunakan kaedah ini biasanya sekitar RM50-RM100 bagi setiap sesi.

Namun begitu, dengan adanya serbuk herba resdung ini, anda jimat beratus ringgit kerana satu bekas ini boleh guna untuk 30-40 kali penggunaan!

Serbuk ini sesuai bagi yang ada ada simptom seperti :-

  • Gatal-gatal hidung mata dan telinga
  • Hidung tersumbat
  • Hidung berair
  • Selsema berpanjangan
  • Kerap bersin
  • Nafas berbau
  • Pening kepala
  • Tidur berdengkur

Cara Penggunaan
Calitkan sedikit herba di hujung jari dan sapukan pada rongga dalam hidung kiri dan kanan.

Guna dua kali sehari, pagi dan malam untuk minggu pertama. Untuk minggu seterusnya, guna apabila perlu sahaja

 

Kapsul Resdung Permata Rimba 

Kapsul herba ini terdiri daripada gabungan herba terpilih dan telah mendapat kelulusan daripada Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) dengan nombor pendaftaran MAL11055016TC

Tujuannya untuk mengurangkan masalah resdung secara efektif dan mencegah masalah resdung dari berulang kembali.

Ianya sesuai untuk mereka yang berumur 12 tahun ke atas.

Sesuai bagi yang ada ada simptom seperti :-

  • Gatal-gatal hidung mata dan telinga
  • Hidung tersumbat
  • Hidung berair
  • Selsema berpanjangan
  • Kerap bersin
  • Nafas berbau
  • Pening kepala
  • Tidur berdengkur
  • Sakit tekak

Cara Penggunaan
Untuk 2 bulan pertama, amalkan pengambilan 2 biji kapsul sehari, pagi dan malam selepas makan.

Pada bulan seterusnya, jika resdung semakin baik, just amalkan 1 biji sahaja setiap hari.

 

Sabun Herba Resdung Tok Aki

Sabun herba ini bertujuan untuk pulih dan rawat kulit muka anda dari jerawat, jeragat serta masalah kulit akibat resdung.

Selain itu, kandungan Tea Tree & kayu manis di dalam sabun herba ini berupaya menghapuskan kuman, minyak dan lapisan kulit mati.

Kandungan ekstrak susu beras dan Vitamin E pula membersihkan muka secara lembut dan efektif.

Sesuai bagi yang ada ada simptom-simptom seperti :-

  • Jerawat di wajah
  • Jerawat belakang badan
  • Gatal-gatal hidung/ muka
  • Kulit wajah yg berminyak
  • Kulit kusam

Cara Penggunaan

  1. Bilas muka dengan air terlebih dahulu.
  2. Gosok sabun pada tapak tangan hingga berbuih dan bersihkan muka.
  3. Bilas dan lap muka secara lembut.
  4. Guna 2-3 kali sehari mengikut kondisi muka.

Set Rawatan Resdung Herba Tok Aki telah terbukti membantu ramai penghidap resdung di Malaysia.

Sudah lebih 100,000 unit HERBA TOK AKI telah terjual dengan ribuan testimoni positif dari pelanggan

 

Berapa harga set rawatan resdung herba Tok Aki ini?

 

RM70.

RM85

RM50

 

Seperti yang anda lihat di dalam gambar di atas, harga pasaran bagi satu set herba resdung Tok Aki ini adalah :

RM70 (serbuk resdung) + RM85 (Kapsul resdung) +  RM50 (Sabun Resdung) + RM10 Kos Penghantaran = RM215.

Ya, pelaburan anda untuk kesihatan anda dan kesejahteraan keluarga anda hanya RM215 sahaja.

Bagi kami, ianya sudah cukup murah.

Apalah sangat nilai ini kalau nak dibandingkan dengan kesakitan & kesusahan yang anda alami sekarang ni. 

 

Masih rasa mahal?

Jika anda rasa mahal, kami sarankan anda baca balik keratan akhbar di bawah dan kira sendiri berapa amount yang bakal anda perlu keluarkan jika ianya terjadi pada anda.

Fikir-fikirkanlah ya..

Lagi testimoni pengguna set rawatan resdung Tok Aki.

Semua ni real testimoni tau, bukan rekaan kami

 

Penafian: Keputusan Selepas Penggunaan Adalah Berbeza Bagi Setiap Individu

 

Penafian: Keputusan Selepas Penggunaan Adalah Berbeza Bagi Setiap Individu

Penafian: Keputusan Selepas Penggunaan Adalah Berbeza Bagi Setiap Individu

Penafian: Keputusan Selepas Penggunaan Adalah Berbeza Bagi Setiap Individu

Penafian: Keputusan Selepas Penggunaan Adalah Berbeza Bagi Setiap Individu

Penafian: Keputusan Selepas Penggunaan Adalah Berbeza Bagi Setiap Individu

Penafian: Keputusan Selepas Penggunaan Adalah Berbeza Bagi Setiap Individu

Penafian: Keputusan Selepas Penggunaan Adalah Berbeza Bagi Setiap Individu

Fuh, penat nak upload semua, 10 muka surat pun tak habis.

Ni baru sebahagian sahaja yang kami tunjukan.

Kalau nak upload semua memang penuh page ni.

TUNGGU APA LAGI??

DAPATKAN SET RAWATAN RESDUNG HERBA TOK AKI SEKARANG!!

OPS, TUNGGU SEKEJAP!!

 

Memandangkan anda mempercayai herba resdung Tok Aki ini, kami ada tawaran hebat kalau anda buat tempahan hari ini.

Jika anda bertindak untuk buat tempahan sekarang, tawaran ini khas buat anda!

Tawaran terhad ini akan tamat bila-bila masa sahaja.

 

  • 1 set tahan sehingga 20-30 hari penggunaan
  • PERCUMA Kos Penghantaran Bernilai RM10
  • Harga asal kesemua di atas adalah RM210.
  • Tapi anda bayar RM170 sahaja!
  • Anda jimat sebanyak RM40. Diskaun hampir 20%!!!

Perlukah saya beli semua ketiga-tiga produk Tok Aki ini?

Ya, perlu untuk rawatan secara menyeluruh luar dan dalam.

Namun begitu, sekiranya anda hanya mahu beli untuk spesifik kes, anda tak perlu beli keempat-empat produk di atas.

Anda hanya perlu pilih produk yang sesuai untuk anda sahaja.

Sebagai contoh, jika anda selalu bersin dan dalam masa yang sama ada tiada jerawat, memadai anda dapatkan serbuk herba , dan kapsul sahaja.

Tak perlu beli sabun kerana sabun ini lebih sesuai untuk yang ada masalah kulit di mana mereka ada jerawat.

Mengapa perlu 3 produk ini?

Seperti yang kami terangkan sebelum ini, fungsi serbuk herba untuk rawatan luaran bagi mengeluarkan lendir-lendir, manakala kapsul pula untuk rawatan dalaman.

Sabun herba pula untuk membantu merawat kulit dan hapuskan jerawat akibat resdung.

Jika anda anda tiada jerawat, memadai serbuk herba dan kapsul sahaja.

 

TUNGGU APA LAGI??!!

Untuk pembelian secara online, klik sahaja button “beli sekarang” di atas.

Anda boleh bayar menggunakan Online Banking dari mana-mana bank yang anda ada.

Kalau tak ada online banking jangan risau kerana sistem kami ni juga boleh accept debit/kredit card yang mana memudahkan anda membuat pembayaran secara online menggunakan kad ATM (kad debit) anda.

Anda hanya perlu masukkan nombor kad dan nombor VCC (3 nombor yang tertera di belakang kad ATM anda tu). Kad ATM sekarang kalau ada tulis VISA atau MASTERCARD boleh digunakan sebagai debit kad. Sama fungsi macam kad kredit juga.

Kalau anda ada kredit kad boleh juga gunakan kredit anda untuk membuat pembayaran secara online.  

Kami dah mudahkan urusan anda. Jadi, anda tak perlu susah-susah pergi bank untuk cash deposit, segalanya di hujung jari anda sahaja.

 

 

Jika anda tak berminat dengan pakej di atas, boleh pilih pakej lain di bawah. Klik sahaja pada button “Beli Sekarang” untuk buat bayaran secara online.

COMPLETE SET (Kapsul + Serbuk + Sabun)
RM210 RM170
Serbuk Resdung X 1
Kapsul Resdung X 1
Sabun Resdung X 1
FREE Kos Pos
Anda Jimat RM40

 

TRIAL SET (Kapsul + Serbuk)
RM160 RM130
Serbuk Resdung X 1
Kapsul Resdung X 1
Sabun Resdung X 1
FREE Kos Pos
Anda Jimat RM30

 

INDIVIDUAL PRODUCT (Kapsul Resdung)
RM85
Kapsul Resdung X 1
Kos Pos RM7
Tiada Penjimatan

 

INDIVIDUAL PRODUCT (Serbuk Redung)
RM70
Serbuk Resdung X 1
Kos Pos RM7
Tiada Penjimatan

 

Sekiranya anda ingin melakukan pembayaran secara manual, sila buat pembayaran ke dalam akaun berikut

A&A MARKETING RESOURCES

MAYBANK: 553010590958
CIMB: 8601825354

myresdung @ gmail.com

Lepas bank in bagi maklumat berikut

Nama :
Alamat :
No. Tel :
Kuantiti :
Produk :

dan whatsapp ke 019 – 3439 707

 

Jika anda ada sebarang masalah atau inginkan maklumat lanjut, sila klik gambar di bawah untuk whatsapp kami secara automatik.


Top